Casa Nero

De woning is opgevat als een balkvormig volume met een voorbouw over 1 bouwlaag. Het hoofdvolume werd opgetrokken in zwart gelijmde gevelsteen en is naar de straatzijde gesloten en naar de tuinzijde opengewerkt dmv een grote glaspartij over 2 verdiepingen. Omdat deze gevel zuidgericht is werd de glaspartij ter- ugliggend onder een oversteek geplaatst.

De voorbouw werd opgetrokken in zichtbeton en omvat een garage voor 3 wagens en een patio naar de inkomdeur. De garagepoort bestaat uit Cortenpanelen welke voor de open- ing in de patio kunnen geschoven worden. Ook aan de tuinzijde komt het beton als gevelbekled- ing terug als afscherming van het overdekt terras.

De woning is 21 m breed en werd opgevat als een open plan. Centraal in de ruimte werd een box geplaatst waarin vestiaire, toilet, berging, koelcel en kasten voorzien werden. De buiten- zijde van deze box werd bekleed met panelen en deuren in zwart fineerhout. De keuken bev- indt zich in het midden aan de tuinzijde. Door middel van schuifpanelen kan de lounge ruimte rechts van de keuken gescheiden worden van de overige ruimtes.

Bovenop de centrale box bevindt zich op de verdieping een centrale ruimte met een vide zowel aan voor-als tuingevel. Vanuit deze cen- trale ruimte kan men links de kinderkamers en badkamer bereiken. Aan de rechterzijde bev- indt zich de slaapkamer ouders met overdekt terras, dressing, badkamer en buitendouche. De inrichting van de woning werd volledig uitge- voerd door Casa Vero (Geel).