Een volledig nieuwbouwgedeelte werd voor en bovenop de bestaande kantoren geplaatst. De bestaande kantoren werden grondig verbouwd. Voor elke functie binnen het bedrijf werd een zo optimaal mogelijke werkplek en sfeer gecreëerd. Tevens moest het gebouw een stalenkaart worden van mogelijke afwerkingmaterialen voor kantoren –projectbouw . Door de uitbreiding van het bestaande volume drong een vernieuwing van parking en tuin zich op. Voor de hoofdinkom is de geometrische vijver met houten brug geplaatst.

De volumes van de kantoren zijn 3 geschakelde elementen. Op de begane grond bevindt zich in het midden en aan de overgang tussen twee volumes (rechts staal met administratieve functies en engineering) en links natuursteen met vergaderzaal, onthaal en directie) de hoofdinkom. Het witte (lichte) volume op de verdieping (verkoop en directie) zweeft boven de inkomzone en zorgt door de oversteek voor schaduw in de onthaalruimte. De houten wand die loodrecht op de volmues staat markeert de hoofdinkom en maakt een link naar de tuin en de omgeving van het gebouw.

De gang en traphal na de inkom is een dubbelhoge ruimte met achteraan een grote lichtpartij in Reglitbeglazing. Hierdoor wordt er nog veel licht gehaald naar de middeningelegen zone waar zich wachthoek en doorgang naar het oude gedeelte van de kantoren bevinden.

Enkele jaren later bouwden we ook achteraan een volume bij in een betonskelet met betonnen panelen.

 

CENTRUM LOGISTICS

DISTRIBUTIECENTRUM,

LOMMEL, BELGIË

oppervlakte: 12300 m2