Durletstraat

Een gat in de straat een achterliggend binnengebied is de werkplek van een notariaat. BBSC mag vooraan appartementen ontwerpen, zo wordt het binnengebied afgesloten, het gat in het straatbeeld gedicht. Ook hier wordt net zoals bij de woning in Brasschaat de speciale gevelpleister gebruikt, warm grijs. Deze kleurstelling past bij het aanwezige volume van het…

DISTRISPORT

Een topsporthal voor badminton, we bewonderen de ambitie van onze opdrachtgever en zijn volop mee gegaan om het best mogelijke te realiseren. BBSC-Architects ontwierp in nauw overleg met de opdrachtgever hal op zich voldoet aan alle verwachtingen die een badmintonspeler zich kan stellen. De Belgische Badmintonliga oefent dan ook hier. Het bestaande kantoor en magazijn…

O4S

Een bouwgrond uitkijkend over de landingsbaan van Maastricht Airport. Gezien de landingsroute mocht het gebouw een maximale kroonlijst krijgen van 3m. Om intern het nodige leven te verkrijgen dat bij een fris IT bedrijf hoort en alle functies te kunnen herbergen werd een sous-terrain gecreëerd dat toch baadt in het daglicht. Fris wit wordt gecombineerd…

St Bavo

De Gasthuiszusters van Antwerpen wensen op de plek van het bestaande rusthuis,
gelegen vlakbij het centrum van Wilrijk een nieuw rusthuis te bouwen. Het huidige rusthuis is een verbouwd ziekenhuis en kan niet meer worden aangepast. Een nieuw concept van wonen voor ouderen wordt samen met de opdrachtgever uitgewerkt dat uitgaat van respect voor de nood…

Kamiel Smet

Gelegen vlakbij de Antwerpsesteenweg, naast een garage aan de ene zijde en woningen aan de andere zijden. De keuze voor metselwerk in de woonom- geving was voor de hand liggend. Toch wilden we speels omgaan met volumes en het enthousiasme van het bedrijf laten zien. De gevel nam de S over van de naam Smet,…

WCT

Door de snelle groei van containerterminal WCT te Meerhout was er nood aan nieuwe huisvesting voor de kantoren en een werkplaats. De relatie van het gebouw met het Albertkanaal kan zeker als troef voor het project gezien worden. Gezien de activiteit in de werkplaats was een huid in betonpanelen voor het gebouw een functionele keuze.…