Hoogboomsteenweg 124, 2950 Kapellen

 

Bouw van een nieuw woonzorgcentrum

10.000 m²

 

WZC Welvaart is gelegen op een unieke plek in de groene noordrand van Antwerpen.  De bestaande gebouwen voldoen niet meer aan de huidige verwachtingen. Bij een wedstrijd in 2014 werd BBSC-Architects samen met Elsen Architectuur in Tijdelijke Vereniging geselecteerd op basis van het voorgestelde ontwerp.

Ons ontwerp wil een optimale beleving binnen buiten creëren voor de bewoners gekoppeld aan een doordachte beheersbaarheid voor het personeel.  De eerste fase kan worden gerealiseerd zonder ingrepen aan de bestaande voorziening.  De 2e fase omvat de afbraak van de bestaande bebouwing en een uitbreiding van het aantal bedden.

 

Omwille van de setting in de natuur werd gekozen voor warme aardetinten.  De gevelbekleding in composiet speciaal uitgewerkt voor dit project doet denken aan Travertin echter met een makkelijke duurzaamheid en een kostprijs lager dan gevelsteen.  Heel veel aandacht is besteed aan uitzicht, zon in de kamers zonder storende nevenwerkingen, flexibiliteit van een kamer naar bewoning en vooral zoals in elk BBSC project de beleving voor de gebruiker.